Ik rammel!!
Alleen al bij de gedachten dat we dit binnenkort weer gaan eten gaat mijn maag rammelen. Dit recept heeft mijn tante een keertje voor ons gemaakt en het is echt heerlijk!
Het is een broccoli stamppot, net even wat anders dan je normale stamppotten dus!

Wat heb je nodig?
- 300 gram gehakt
- 1 broccoli
- 5 a 6 grote aardappelen
- geraspte kaas
- 125 ml crème fraîche
- een koekenpan
- 2 kookpannen
- een stamper
- evt. een (pol)lepel
Let's go!
1. Schil de aardappelen en maak ze wat kleiner. Doe ze in de pan, doe er water bij tot ze net onder staan, snufje zout er bij. En koken maar!
2. Snij de roosjes van de broccoli af, doe ze in een pan met water en kook ze ook gaar.
3. Rul het gehakt tot het gaar is en laat het even staan tot de aardappelen en broccoli gaar zijn.
4. Neem even een slokje water, want je moet goed blijven drinken!
5. Is alles gaar? Mooi! Giet het allemaal af en begin je aardappelen te stampen.
6. Als je aardappelen gestampt zijn doe je er de broccoli bij en stamp die er goed door.
7. Ook het gehakt mag je er door doen, dat kan met de stamper of met een lepel, net wat je zelf fijner vind.
8. Doe de kaas en de crème fraîche door je mengsel en vergeet niet te slikken als je begint met kwijlen!
9. Doe het op je bord en laat het je smaken!
10. Laat het me even weten of je het lekker vond.
Tot de volgende!
Reactie plaatsen
Reacties